وی اظهار کرد : انگلیسی ها با این دیدگاه که برای تسلط بر یک ملت باید بر آبهای آن تسلط یافت و مردم را از ساحل دور کرد، بنادر مهم ما چون جاسک و سیریک و بسیاری از مناطق جنوب و شرق کشور را از جمعیت خالی کردند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش عنوان کرد: در حالی که تمام شهرهای تصمیم ساز دنیا در کنار دریا هستند امروز از 20 شهر مهم کشور یک مورد هم در کنار دریا، حتی در کنار مهمترین سواحل کشور چون مکران نیست.
وی با تاکید بر اینکه در نتیجه این سیاست های استعماری ما نتوانسته ایم از خاصیت ژئوپولتیک کشور برای توسعه استفاده کنیم گفت: در دوران جنگ سرد هم طی سال های قبل انقلاب باز این شرایط بدتر شد و ناتو بخشی دیگر از مناطق جنوب شرقی کشور را از جمعیت خالی کرد به گونه ای که هیچ امکاناتی در آن نباشد و اینها همه خواست استعمار و استثمار بوده است.
دریادار سیاری با اشاره به تاکید و نگاه رهبرمعظم انقلاب بر اهمیت دریاها بر اقتدار و استقلال کشور گفت : بر این اساس نظریه بازگشت به دریاها را طرح کرده ایم و در این راستا ضرورت دارد تمام سازمان های دریایی تلاش کنند تا این بازگشت به دریا اتفاق افتد و از این نعمت خدا دادی برای توسعه ، پیشرفت و اقتدار کشور بهره گرفته شود.
این مقام نظامی ادامه داد: در آینده ای نه چندان دور مشخص می شود که همه چیز این کشور به دریا و منابع آن وابسته است.
وی اظهار کرد: استفاده از دریا اعم حوزه های تجاری، اقتصادی، انرژی های نو، گردشگری و حمل و نقل و غیره مطرح است و برخی بیش از 200 مورد زمینه استفاده از دریا در توسعه کشور را مطرح کرده اند.
دریادار سیاری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در بحث چگونگی استفاده از این منابع برای توسعه کشور گفت: باید اقتدار در دریاها توسعه یابد و امنیت دریاها را برقرار کنیم.
وی گفت: امروز که در منطقه خلیج عدن تمام کشتی های ما در خطر است، اگر اقتدار نباشد اقتصاد کشور آسیب می بیند.
دریادار سیاری افزود : احیای تمدن دریایی، استقرار در سواحل و ایجاد چرخه های قابلیت ساز از جمله عوامل اصلی مولد اقتدار دریایی است.
در پایان این مراسم از فعالان صنعت دریایی کشور، پایان نامه های برتر و دانشجویان برتر رشته های دریایی تقدیر شد.
هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی که از یکم دی آغاز شده تا چهارم دی ماه میزبان بازدید کنندگان است.