جانشین فرمانده کل ارتش به وجود آمدن بازدارندگی در دشمن را یکی دیگر از برکات وجود نیروهای مسلح دانست و گفت: در سال 2001 میلادی دشمن آمده بود تا به ایران ضربه بزند و با کسی هم شوخی نداشت اما آمادگی و صلابت نیروهای مسلح مانع هر گونه حرکت آنها در ضربه زدن به نظام اسلامی شد.
وی با اشاره به این موضوع که رزمندگان ما باید تحمل زندگی در شرایط سخت را داشته باشند تا در شرایط سخت ماموریت ها و در محاصرهها بتواند بجنگند، خاطرنشان کرد: یکی از شرایط جنگهای آینده این است که این جنگها انسان محور و نه تجهیزات محور هستند، همانطور که در هشت سال دفاع مقدس اینگونه بود و ما با اتکا به نیروی انسانی توانستیم در مقابل دشمن بعثی پیروز شویم.
امیر سرتیپ پوردستان با اشاره به اینکه نقش نیروی انسانی در جنگهای آینده انکار ناپذیر است، گفت: نخستین وظیفه سامانه بهداشت، امداد و درمان نیروهای مسلح حفظ سلامت نیروهاست تا آنان بتوانند در جنگ حضور یابند.
وی توضیح داد: سامانه های بهداشت، امداد و درمان باید برای شرایط مختلف انواع حوادث طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت آمادگی کامل را داشته باشند.
وی اضافه کرد: نیروهای مسلح باید هماهنگ و همکار باشند و اگر ظرفیتی در یک سازمان وجود دارد این امکان در اختیار دیگر سازمانها قرار گیرد، مراکز درمانی نیروهای مسلح باید بیمار محور باشند و ما باید طوری کار کنیم که مراجعین با رضایت از بیمارستانها خارج شوند.
جانشین فرمانده کل ارتش با اشاره به اینکه امروز شرایط تهدید نسبت به سال 2001 تغییر کرده و ما در شرایط جنگ نیابتی هستیم، گفت: دشمن با استفاده از تمام ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در حال فشار آوردن به ما است و حقیقتا روی بیوتروریسم سرمایهگذاری سنگینی انجام داده است.
وی تصریح کرد: یکی از خواسته های مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم کل قوا در دیدار با فرماندهان نیروهای مسلح موضوع رسیدگی به سربازان است؛ بخش زیادی از این رسیدگیها به سامانه بهداشت و درمان برمیگردد. سربازان سرمایههای کشور هستند و بسیاری از آنها شاید مشکلاتی داشته باشند، ابتدا باید سلامت سرباز را تامین کنیم تا به عنوان یک حلقه از زنجیره امنیت کشور بتواند ایفای نقش کند.