با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ظریف گفت: آقای اشتان مایر به عنوان یک چهره آشنا برای روابط بین آلمان و ایران و همین طور همکاریهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران و اروپا نقش بسیار مهمی داشتند و امروز برای اولین بار همراه با یک هیات بلند پایه به تهران سفر میکنند و من به آنها خوشآمد میگویم.
وی ادامه داد: روابط جمهوری اسلامی ایران و آلمان روابط دیرینهای است روابطی است که مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک برای دو کشور بوده است.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه امروز ما روشهای گسترش روابط بین ایران و آلمان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم، افزود: همانطور که مطلع هستید در هفتههای گذشته ما شاهد سفر مقامهای عالی رتبهی آلمان از جمله معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان به ایران بودیم. همچنین هیاتهای تجاری و بازرگانی و اقتصادی ، سرمایه گذاری و صنعتی آلمان نیز به ایران سفر کردند . همینطور هیاتهای مختلف فرهنگی از این کشور نیز به ایران سفر داشتند.
وی با اظهار امیدواری از این که روابط ایران و آلمان زمینههای جدیدی برای گسترش و همکاریهای بیشتر و مختلف بین دو کشور باشد تاکید کرد: بخش خصوصی بین ایران و آلمان با یکدیگر آشنایی بسیار خوب و نزدیکی دارند و میتوانند در زمینه گسترش روابط فعالیت داشته باشند.
ظریف خاطرنشان کرد: ایران و آلمان در زمینههای مختلف با یکدیگر گفتوگو دارند. گفتوگوهای سیاسی ما شامل روابط دو جانبه است و موضوعات مورد گفتوگوی دو کشور شامل افراط گرایی، تروریست، مواد مخدر، حقوق بشر، خلع سلاح، موضوعات منطقهای و غیره است. همچنینن در مورد روابط سیاسی دو کشور نیز بحث شده و همچنین این گفت و گوها ادامه داد؛ امروز نیز این گفتوگو را ادامه میدهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه گفتوگوها بین وی و همتای آلمانیاش در زمینههای اقتصادی و سایر بخشهای مربوط به همکاریهای دو کشور میشود افزود: همکاری در موضوعات منطقهای بین ایران و آلمان همکاریهای جدیای خواهد بود. ما از گسترش نقش آلمان در این منطقه استقبال میکنیم و معتقد هستیم که آلمان میتواند نقش بسیار خوبی را برای ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس و منطقه پیرامونی ما ایفا کند.
وی گفت: بنابراین معتقد هستیم روابط بین ایران و آلمان میتواند یک روابط زندهای برای منطقه ما و برای روابط ما با اروپا باشد.
وی خاطر نشان کرد: امروز برنامههای ما با آقای اشتان مایر بسیار فشرده خواهد بود و در کنار فعالیتهای دو جانبهای که ایشان امروز و فردا در تهران خواهند داشت اولین کنفرانس مونیخ در خاورمیانه در تهران برگزار میشود و آقای اشتاین مایر این کنفرانس را همراهی خواهند کرد . بنابراین فرصت بسیار خوبی است که نه تنها در مورد موضوعات دو جانبه صحبت کنیم بلکه در رابطه با موضوعات منطقهای نیز تبادل نظر داشته باشیم.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود اظهار داشت: تروریست و افراطیگری که با حمایت مالی برخی از کشورهای منطقه شکل گرفته است بحرانی برای کل منطقه است. حتی برای کشورهایی که به فعالیت این گروهها دامن زدهاند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: باید بپذیریم که این خطر برای همه است و نمیتوان از این گروهها برای پیشبرد برخی از اهداف کوتاه مدت استفاده موقت کرد.
وی ادامه داد: متأسفانه در بین برخی از همسایگان ما این تفکر واهی وجود دارد که میتوان از این گروههای تکفیری برای پیشبرد اهداف کوتاه مدت استفاه کرد. در صورتی که چنین تصوری اشتباه است.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به بحرانهای موجود در یمن، سوریه، بحرین و... ادامه داد: این بحرانها تنها از طریق راهحل سیاسی و مراجعه به نظرات مردم و توجه به نظرات آنها قابل فهم است و در این منطقه نمیتوان از طریق اقدامات نظامی به حل کامل بحران رسید. لازم است که هرچه زودتر به ایجاد تفاهم ملی، تشکیل دولتهای وحدت ملی، پایان درگیریها، کاهش آلام انسانی و انجام گفتوگوهای ملی فکر کرد و در این چارچوب حرکت کرد.
ظریف با اشاره به تلاشهای ایران برای حل بحران در کشورهایی چون سوریه و یمن ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راهحلهای سیاسی جهت حل این بحرانها تلاش کرده و از کشورهای همسایهمان نیز چنین توقعی را داریم که در این مسیر تلاش و همفکری کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی در مورد رابطه ایران با کشورهای همسایهاش از جمله عربستان اظهار کرد: ما به دنبال حذف عربستان نیستیم و از طرف دیگر اجازه نمیدهیم که عربستان ایران را از منطقه حذف کند. تلاش این کشور برای حذف ایران باعث خونریزی و دامن زدن به درگیریها در منطقه شده و این موضوع باید متوقف شود.
وی با تأکید بر اینکه عربستان باید به واقعیتهای منطقه توجه کند در بخش دیگری از صحبتهای خود به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: این کشور باید هرچه زودتر وضعیت مفقودان ایرانی را مشخص کند و آنها را به سلامت به خانوادههایشان برگرداند و اگر فوت کردهاند پیکرهای پاک آنها را به ایران تحویل دهد. متأسفانه در این زمینه شاهد تأخیر از سوی عربستان بودهایم و در این زمینه عربستان باید به نحوی عمل کند که هم عدالت در مورد این موضوع اجرا شود و هم جلوی تکرار چنین حوادثی گرفته شود.
ظریف با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال حسن همجواری با همسایگانش است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران چنین خیالپردازی را ندارد که امنیتش را میتواند در سایه بیامنیتی دیگران به دست آورد و امنیت باید برای همه تأمین شود چرا که ما همه در منطقه در کنار هم زندگی میکنیم.
ظریف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد مبنی بر اینکه به نظر میرسد بین ایران و کشورهای غربی در مورد حل بحران سوریه اختلاف نظرهای گستردهای وجود دارد و اینکه چگونه میتوان این اختلاف نظرها را کاهش داد، اظهار کرد: معتقدم واقعگرایی در ارتباط با بحران سوریه در غرب افزایش پیدا کرده و راهحلهایی وجود دارد که همه ما میتوانیم برای حل بحران سوریه در ارتباط با آن توافق کنیم.
وی با اشاره به اهمیت محقق شدن خواسته مردم سوریه و متوقف شدن دخالت خارجی در این کشور، گفت: دخالتهای خارجی باید برای کمک و تسریع راه حل برای حل بحران باشد نه اینکه بخواهند دیدگاهها و نظرات خود را به ملت سوریه تحمیل کنند.
ظریف همچنین به اهمیت ارسال کمکهای انسانی به مردم سوریه و متوقف شدن موج آوارگان در این کشور اشاره کرد و افزود: جامعه بینالمللی و مردم سوریه باید یکپارچه علیه فرقهگرایی مبارزه کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه باید همه کمک کنیم که مقررات و روابطی در سوریه حاکم شود که برای همه این اطمینان حاصل شود که در این فرآیند خواست مردم سوریه محقق میشود، گفت: هیچ کس نباید به دنبال فشار و تحمیل به مردم سوریه باشد چه از داخل این کشور و چه از خارج.
ظریف با بیان اینکه موارد برای حصول توافق بین ایران و کشورهای غربی جهت حل بحران سوریه زیاد است، ادامه داد: اصراری که برخی از کشورها بر این دارند که برخی از افراد در سوریه در روند سیاسی آینده این کشور حضور نداشته باشند باعث شده که در مورد حل بحران سوریه به نتیجه نرسیم.
وی گفت: ما باید اجازه دهیم که مردم در داخل سوریه در مورد افراد تصمیم بگیرند و ما باید در خارج از سوریه به شکلگیری ضوابط، هنجارها و نهادهای حکومتی در سوریه کمک کنیم.
ظریف در رابطه با مقابله روسیه با گروههای تروریستی در سوریه گفت: همه ما باید برای مقابله با گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه همکاری کنیم. اقدامات روسیه را در سوریه در جهت مقابله با تروریسم داعش میبینیم و معتقدیم که همه میتوانند در روند مبارزه با داعش حضور داشته باشند و ضرورت آن است که همه کشورها در این اقدام حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: برای مبارزه منطقی و جدی با داعش لازم است همه کشورها حضور داشته باشند. البته مبارزه با داعش نمیتواند صرفا نظامی باشد. ما نیاز به یک مبارزه همه جانبه و فعال با داعش داریم. در این مبارزهها باید مبارزه فرهنگی و ایدئولوژیک داشته باشیم. قبل از هر چیز باید به دنیا اعلام کنیم که داعش هیچ ارتباطی با اسلام ندارد و دوستان ما در غرب هم باید اقداماتی که باعث میشود گروههای افراطی مثل داعش رشد کنند و اقداماتی مانند اسلام ستیزی در اروپا را متوقف کنند و کمک کنند حرکتهای اسلام ستیزانه شکل نگیرند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که باید منابع اقتصادی و انسانی داعش را از بین برد تاکید کرد: باید منابع اقتصادی حاصل از نفت و امکانات و کمکهای اقتصادی که برای این گروههای تروریستی وارد میشود را خشک کرد.
وی ادامه داد: ما باید منابع انسانی داعش را نیز خشک کنیم و از ورود افراد جدید به سوریه و عراق که از مرزها صورت میگیرد جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مقابله نظامی با داعش تنها یک بعد از مقابله با این گروه تروریستی است گفت: گروههای دیگری نیز مشابه داعش وجود دارد مانند جبهه النصره و گروههای مشابه. بنابراین بعد نظامی تنها یک بعد است ولی تنها بعد مبارزه با داعش نیست. همه این مسائل نیاز به هممکاری بینالمللی دارد و اقدامات روسیه میتواند در کنار همکاریهای بینالمللی مورد توجه قرار بگیرد. سوریه باید یک بار دیگر روی آرامش و ثبات را ببیند و ما تمام تلاش خود را در این مسیر انجام میدهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که برای رسیدن سوریه به ثبات اقدامات سیاسی لازم است، گفت: همچنین نیاز است تا به صورت مشترک با داعش مقابله شود.
ظریف در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اظهارات مقامات آمریکایی در قبال مساله هستهای ایران گفت: اظهارات خلاف واقع ایالات متحده اقدام جدیدی نیست. دولت ایالات متحده با مبتنی کردن موضعگیریهای خود در روابط دو جانبه به جای واقعیات باعث شده است این موضعگیریها اعتبار زیادی در جامعه بینالملل نداشته باشد و متاسفانه ایالات متحده از رژیم های ناقض حقوق بشر مانند رژیم صهیونیستی و برخی از متحدین آمریکا در منطقه حمایت می کند.
وی ادامه داد: ایالات متحده همواره با همه اجماع بینالمللی علیه این سیاستها مخالفت کرده است و بنابراین من نمیتوانم خیلی برای این تکرار مکررات مواضع گذشته ایالات متحده ارزشی قائل باشم. هر چه که تکرار شود واقعیت نخواهد داشت و تنها اعتبار آنها بین مردم ایران بیش از پیش خدشهدارتر می شود.
ظریف در رابطه با آزمایش موشکی نیز گفت: همه اذعان کردند که آزمایشهای موشکی ما هیچ ارتباطی با برجام ندارد. در برجام ما هیچ اشارهای به بحث موشک نداریم و موضوع موشک در برجام نیست.
وی ادامه داد: مابه جد اعتقاد داریم که آزمایشهای موشکی ما هیچ ارتباطی با قطعنامه 2231 ندارد ما در قطعنامه 2231 راجع به موشک هایی که برای توانمندی هستهای طراحی شدهاند صحبت میکنیم و هیچ یک از موشکهای جمهوری اسلامی برای توانمندی هستهای طراحی نشدهاند.
ظریف تاکید کرد: اصولا برنامه موشکی ایران یک برنامه برای دفاع مشروع از حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران است و این برنامه هیچ ارتباطی با قطعنامهها پیدا نمیکند و ما این موضوع را در این حد اعلام کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه برنامه موشکی ایران هیچ ربطی به برجام ندارد گفت: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است و باز هم نشان خواهد داد که سلاح هستهای هیچ جایی در دکترین دفاعی ما ندارد و نخواهد داشت بنابراین ما هیچگاه برنامهای برای داشتن کلاهک هستهای نداشته و نخواهیم داشت